Trouwen in het buitenland: een droombruiloft op een unieke locatie

Jouw droombruiloft met ME.

Trouwen in het buitenland: een droombruiloft op een unieke locatie

Trouwen in het buitenland is voor velen een droom. Denk aan betoverende locaties in Italië, Frankrijk, Kroatië of Spanje, zoals je die ziet op Instagram, Pinterest en TikTok. Toch zijn er vaak vragen en drempels die bruidsparen tegenhouden: hoe beginnen we? Wat zijn de kosten? Wie nodigen we uit? Hoe regelen we alles wettelijk?

De kosten van trouwen in het buitenland hebben we al besproken in onze vorige blog: ‘Trouwen in het buitenland duurder? Zeker niet!’. In deze blog duiken we dieper in de praktische aspecten van het plannen van je droombruiloft in het buitenland. Van de juridische kant van het verhaal tot de voordelen van een ervaren weddingplanner, we hebben alle antwoorden en tips om jouw buitenlandse bruiloft soepel en stressvrij te laten verlopen. Dus, laten we beginnen!

Hoe zit het met de danspasjes van de juridische tango?

Wettelijk trouwen in het buitenland kan ingewikkeld zijn door verschillende administratieve procedures. We raden bruidsparen dan ook aan om in Nederland voor de wet te trouwen; dit kan zelfs gratis op bepaalde dagen. Vaak raden we aan dit zo simpel mogelijk te doen zodat het echt alleen een wettelijke regeling is. Zo blijft de symbolische ceremonie in het buitenland nog altijd zeer speciaal en voelt dat als HET echte trouwmoment. Natuurlijk kan het in Nederland ook uitgebreider gevierd worden met trouwjurk en al, zodat jullie het bijzondere moment twee keer kunnen meemaken.

Why do you need ME.?

Een ervaren weddingplanner kan veel stress wegnemen en zorgt voor een soepel verloop van de gebeurtenissen op de grote dag. Met minimaal twee personen rennen wij achter de schermen de benen onder ons lijf vandaan om alles tot in de puntjes te kunnen verzorgen en iedereen ontspannen te laten genieten van de bruiloft. We leveren een gedetailleerd draaiboek, coördineren de leveranciers en lossen eventuele problemen op. Wij weten wat we doen en doen dit met veel plezier en ontspanning, terwijl vrienden die je vraagt als ceremoniemeester veel stress kan opleveren, waardoor zij niet kunnen genieten van de bruiloft van een van hun beste vrienden.

Natuurlijk brengt een weddingplanner in het buitenland wel extra kosten met zich mee (reiskosten, overnachtingen en maaltijden tijdens een locatiebezoek en het desbetreffende huwelijksweekend), toch zijn er zoveel voordelen en raden wij iedereen aan om een weddingplanner mee te nemen. Niet alleen omdat wij dat zelf heel leuk vinden, maar ook om de volgende redenen:

  • Een Nederlandse weddingplanner begrijpt jouw culturele achtergrond, taal en verwachtingen veel beter dan een lokale planner in het buitenland. Dit vermindert de kans op miscommunicatie en misverstanden tijdens de planning en op de dag zelf.

  • De vertrouwdheid met de Nederlandse markt maakt het gemakkelijker om specifieke wensen en voorkeuren te begrijpen en te vertalen naar buitenlandse leveranciers.

  • We kennen veel mooie plekken en weten waar de bloemist zit, goede fotografen, visagisten en waar in geval van nood de laatste items kunnen worden verkregen, en waar de apotheek is.

  • Zonder een weddingplanner wordt vaak vooral gekozen voor wat ‘standaard’ is, terwijl een weddingplanner alles precies zo kan bespreken zoals jullie willen en niet alleen zoals de locatie aanbiedt.

Samen voor onvergetelijke events

Originaliteit en maatwerk zijn het visitekaartje van Moed Events. Elk event wordt precies op maat gemaakt en is altijd vernieuwend. Dankzij ons exclusieve partnership met The DMC Collection kunnen we wereldwijd unieke en vernieuwende evenementen organiseren. Deze samenwerking biedt ons de kans om onze organisatie op meerdere plekken te implementeren, wat de planning aanzienlijk kan versnellen en vereenvoudigen.

Een weddingplanner is er niet alleen om de praktische aspecten van je bruiloft te regelen, maar ook om emotionele ondersteuning te bieden. Ze kunnen fungeren als vertrouwde adviseurs, luisteren naar je wensen en zorgen, en je helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen. Dit kan vooral waardevol zijn wanneer je ver van huis bent en te maken hebt met de stress van het plannen van een bruiloft in het buitenland.

Dus, ga jij trouwen in het buitenland?

Een bruiloft in het buitenland biedt tal van mogelijkheden voor een unieke en intieme ervaring. Met de hulp van een ervaren weddingplanner wordt het organiseren van deze droombruiloft een stuk eenvoudiger en stressvrij. Dus, aarzel niet langer en laat je droombruiloft in het buitenland werkelijkheid worden met ME.

Stay in touch!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Where to find me?

Moed Events
Reduitlaan 33 – 1.12 A
4814 DC Breda

LET'S STAY IN TOUCH!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.