Trouwen in het buitenland duurder? Zeker niet!

Jouw droombruiloft met ME.

Trouwen in het buitenland duurder? Zeker niet!

Een bruiloft in het buitenland, – lees, Europa – wie droomt er niet van? Betoverende locaties in Italië, Frankrijk, Kroatië of Spanje, zoals je die ziet op Instagram, Pinterest en TikTok. Toch zijn er vaak vragen en drempels die bruidsparen tegenhouden. Hoe beginnen we? Wat zijn de kosten? Wie nodigen we uit? Hoe regelen we alles wettelijk? Wat zijn gangbare kosten?

Laten we direct duidelijk zijn: er is geen ‘normaal’. Elk bruidspaar is uniek (gelukkig maar), dus een perfecte bruiloft is persoonlijk en uniek voor elk bruidspaar. In deze blog duiken we in de wereld van trouwen in het buitenland en ontkrachten we enkele mythes rondom de kosten.

Is trouwen in het buitenland echt duurder?

Nee, een bruiloft in het buitenland hoeft niet per se duurder te zijn dan in Nederland. Vaak is het gezelschap kleiner, om diverse redenen. Een daarvan is het beperkte aantal overnachtingsplaatsen bij veel buitenlandse locaties. Veel locaties kunnen een maximaal aantal personen herbergen voor overnachtingen, meestal tussen de 30 en 60 personen. Bovendien duren de meeste bruiloften in het buitenland een heel weekend, waardoor de gastenlijsten strenger worden geselecteerd. Hierdoor kun je meer quality time doorbrengen met je naaste familie en vrienden, zonder je verplicht te voelen om al je collega’s of die ene tante die je nooit ziet uit te nodigen. Waar veel bruidsparen in Nederland zo’n 80 tot 120 personen op hun bruiloft ontvangen, scheelt dit dus de helft in het aantal gasten, wat zorgt voor een intieme sfeer.

 

Daarnaast zijn de personeelskosten en de kosten voor eten en drinken vaak lager dan in Nederland. De prachtige natuur en locaties in het buitenland vormen al een uniek decor, waardoor er minder aandacht hoeft te worden besteed aan decoratie. In Nederland halen we graag de mooiste bloemen uit alle andere landen, terwijl we in Italië bijvoorbeeld de tafel maar al te charmant vinden om te decoreren met olijftakken en citroenen van de bomen op de locatie.

Moet ik alles betalen voor mijn gasten?

Ook hier geldt dat er geen ‘normaal’ is en dat je je eigen keuzes maakt. We helpen jullie hier natuurlijk graag bij. Zo merken we vaak dat het organiseren van vluchten en verblijf voor de gasten een uitdaging kan zijn. Tickets boeken voor alle gasten is vaak lastig vanwege paspoorten, diversiteit aan vluchten – gasten komen eerder of blijven langer – en verschillen in bagage. We bieden de gasten dan altijd enkele tips voor vluchten vanuit diverse luchthavens in Nederland en België, zodat zij allemaal ongeveer tegelijk aankomen op de plaats van bestemming. Bij aankomst wordt alles voor de gasten geregeld, dat betekent transfer vanaf het vliegveld naar de trouwlocatie en op zondag weer terug tot aan het vliegveld. Eigenlijk wordt alles daartussen betaald. Hierbij inbegrepen zijn:

  • Het welkomstdiner

  • Ontbijt

  • Lunch

  • Ceremonie

  • Toast

  • Weddingdiner

  • Feest

  • Een lekkere katerbrunch

In deze situatie zijn de kosten vergelijkbaar met een bruiloft in Nederland.

Een tip om kosten te besparen is om doordeweeks te trouwen. Waar het in Nederland relatief ‘gek’ is om op een dinsdag te trouwen, accepteren de gasten het volledig als ze een midweekje naar het buitenland mogen voor een bruiloft.

Dus, duurder of niet?

Na een grondige verkenning van de mogelijkheden en kosten van trouwen in het buitenland, is de conclusie duidelijk: het hoeft zeker niet duurder te zijn dan in Nederland. Sterker nog, met de juiste planning en keuzes kan het zelfs kostenbesparend zijn, zonder concessies te doen aan de kwaliteit en beleving van je droombruiloft. Een huwelijk in de betoverende omgeving van Italië, Spanje, of welk ander land je ook kiest, ligt binnen handbereik. Dus, waar wacht je nog op?

Stay in touch!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Where to find me?

Moed Events
Reduitlaan 33 – 1.12 A
4814 DC Breda

LET'S STAY IN TOUCH!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.